Promítací plátno, 115m2, 7,1m
Promítací plátno, 115m2, 7,1m.
Sál kina s kapacitou 513 diváků
Sál kina s kapacitou 513 diváků.
Restaurace Panorama pro Vás bude otevřena každý den hodinu a půl před první projekcí
Restaurace Panorama bude pro Vás otevřena každý den
minimálně hodinu před první projekcí
.
Bar Film Point vám nabídne zábavu po celou noc
Bar Film Point vám nabídne zábavu po celou noc.
Ventolin - hudební mág
Libil by se Vám na závěr sobotního večera Ventolin? - Ventolin na YouTube.

Vážení přátelé a příznivci filmové techniky

Srdečně si Vás dovolujeme pozvat na 12. Neisse Film Festival, na sekci 70mm filmů pod názvem "NFF Panorama Festival 70mm FILM". Na programu budou projekce 70mm filmů, přednášky, setkání s přáteli, zábava a dobré jídlo i pití. Kino Panorama ve Varnsdorfu nabízí unikátní technické vybavení s prohnutým plátnem, výškou obrazu 7,1m a plochou 115m2. Kino je projektováno jako 70mm, s trojúhelníkovým půdorysem a promítací plocha je značně předsunuta k divákům, nemá prakticky žádné jeviště.

 

Projektovaná kapacita je 550 míst. Promítací kabina má nainstalované všechny klasické projekční technologie tj. 16mm, 35mm (2x), 70mm (2x) a digitální projektor Christie. Na perfektním vyladění naší technologie a na programu spolupracujeme i se zahraničními přáteli - Orpheum Lichtspiele Schönberg, Kinomuseum Berlin a Mikula Servis Švýcarsko. Technické vybavení není jen v perfektním technickém stavu, ale vše vylepšujeme nad rámec původních technologií. Jsme tak připraveni na filmové kopie, které vzhledem k působení zubu času nejsou v perfektním stavu. Projektory UM 70/35 jsme přizpůsobili i pro promítání smrštěných kopií, do zvukového systému jsme doplnili potlačení šumu pro zvukové záznamy bez systému Dolby. Dále máme nainstalované Dolby A příp. i Dolby SR nebo další zvukové systémy 70mm filmů, které mají např. nízké kmitočty pro basový reproduktor ve zvláštní stopě nebo mají stereo zvukové efekty. Všechny zvukové záznamy hrajeme tak, jak byli technicky zpracované na filmové kopii, avšak přes moderní zvukový procesor i reproduktory.

 

Návštěvníkům celého festivalu nabídneme stravování přímo v našich dvou restauracích nacházejících se v komplexu CENTRUM PANORAMA kde nabízíme bohatý výběr pizz, těstovin, masových i vegetariánských jídel. Počítáme i s přednáškami a dalším doplňujícím programem, který upravíme dle zájmu návštěvníků festivalu. Registrovaným návštěvníkům zajistíme ubytování. Odkaz na registrační formulář najdete na konci pozvánky.

 

Program festivalu:

Čtvrtek, 7.5.:

16.00 Goya
1971 / režie Konrad Wolf / ČSFD

20.00 Doctor Zhivago
1965 / režie David Lean / ČSFD

Pátek, 8.5.:

11.00 Grand Prix
1966 / režie John Frankenheimer / ČSFD

15.30 Spartacus
1960 / režie Stanley Kubrick, Anthony Mann / ČSFD

21.00 Hello Dolly!
1969 / režie Gene Kelly / ČSFD

Sobota, 9.5.:

9.30 Ice station Zebra
1968 / režie John Sturges / ČSFD

13.00 Can-Can
1960 / režie Walter Lang / ČSFD

16.00 Around the World in 80 Days
1956 / režie Michael Anderson / ČSFD

 

Oficiální program nekončí posledním plánovaným festivalovým představením.

Drobná změna programu vyhrazena.

 

Kontakty:

http://www.centrumpanorama.cz

http://www.facebook.com/CentrumPanoramaVarnsdorf

Email: info@centrumpanorama.cz

Centrum Panorama
Západní 2618
407 47 Varnsdorf
Česká republika


Varnsdorf leží ve Šluknovském výběžku na severu České republiky na samé hranici s Německem. Z Prahy jezdí do Varnsdorfu několikrát denně přímá autobusová linka. Vlakem je vhodné jet přes Děčín a odtud přímým autobusem nebo vlakem s přestupem do Varnsdorfu. Zastávka autobusu i vlakové nádraží je nedaleko kina. Autem trvá cesta z Prahy přibližně 1,5 hodiny. V areálu kina je bezplatné parkoviště pro osobní auta. Ubytovat se návštěvníci mohou v jednom z mnoha varnsdorfských penzionů. Registrovaným návštěvníkům nabídneme předem domluvené možnosti ubytování. Odkaz na registrační formulář najdete v sekci Vstupenky. Návštěvníkům festivalu nabídneme stravování v našich dvou restauracích. V restauraci Panorama nebo v klubu Film Point přímo v budově kina bude pro návštěvníky připravena nabídka poctivé kuchyně s masem i bez masa.

 

Vstupenky na festival:

Předprodej v rámci akreditace:

3 dny - 700Kč / 25€

2 dny - 560Kč / 20€

 

Vstupenky na místě:

3 dny - 756Kč / 27€

2 dny - 616Kč / 22€

Jednotlivé představení: 110Kč / 4€

 

Akreditační formulář:

http://goo.gl/forms/B2z1VFNxdr

Proč k nám?

Panoramatické plátno subjektivně působí při projekci širokoúhlého filmu až monumentálním dojmem, který nezažijeme v žádném ze současných ale ani bývalých pražských kin, včetně tolik vzpomínané legendární Alfy na Václavském náměstí. Celý objekt navíc vyzařuje velmi příjemnou atmosféru.

Stručně řečeno: “Cítíte se zde jako v klasickém kině.

Projekt digitalizace Kina Centrum Panorama Varnsdorf dle standartu DCI podpořili : Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie a Město Varsndorf.